sábado, 28 de mayo de 2016

Activitat nius per a rates penades i orenetes - Fotos

Ahir, divendres 27 maig 2016 va tindre lloc el taller de nius per a rates penades i orenetes, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana, a la qual es van acostar més de 30 xiquets i xiquetes del port.

Per començar, l'ornitòleg Miquel Barberà,  de l'associació Au d'Onda va oferir als assistents una xerrada sobre algunes espècies d'ocells i les seues característiques.



A continuació, mentre els xiquets i xiquetes més grans van muntar un total de 8 caixes de fusta per rates penades, els més petits gaudien modelant fang per construir el seu propi niu per orenetes. Quan els majors van acabar amb les caixes de fusta, també es van apuntar a l'activitat dels nius de fang.




Dilluns portarem els nius de fang al forn que ens presta l'escola municipal Rafael Martí de Viciana per coure'ls i els lliurarem a cada xiquet. En uns dies procedirem a penjar els nius de fusta en llocs estratègics del port.



Des de la AAVV volem agrair l'entusiasme mostrat pels veïns que demostra el desig d'una oferta cultural i lúdica propera, una oferta que ens agradaria proposar tot l'any, i per a la qual necessitem un local que servirà tant de seu informativa com de lloc de reunió dels socis i sòcies als quals podrem proposar varietat d'activitats. Confiem que les gestions que està realitzant l'ajuntament es materialitzen el més prompte possible en un local per a tots els socis.



Agraïm també la col·laboració del govern municipal de Borriana i especialment a Bruno Arnandis, regidor d'urbanisme i medi ambient que ens ha facilitat la logística del taller sense cap tipus de pegues, així com la de l'escola municipal Rafael Martí de Viciana i al professor de ceràmica Angel Igual.

Enviem una abraçada molt gran a Miquel (l'ornitòleg) i a Amàlia (alumna de la classe de ceràmica) que no han dubtat un segon a oferir-nos el seu temps i saviesa, i un altre a Gabriel Ferrándis que tot i no haver pogut assistir ha estat la nostra inspiració per a aquesta activitat.

Podeu veure totes les fotos del taller en este àlbum.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ayer, viernes 27 de mayo 2016 tuvo lugar el taller de nidos para murciélagos y golondrinas, con la colaboración del ayuntamiento de Burriana, a la que se acercaron más de 30 niños y niñas del puerto.

Para empezar, el ornitólogo Miquel Barberà, de la asociación Au d'Onda, ofreció a los asistentes una charla sobre algunas especies de pájaros y sus características.

A continuación, mientras los niños y niñas más mayores montaban un total de 8 cajas de madera para murciélagos, los más pequeños disfrutaban moldeando barro para construir su propio nido para golondrinas. Cuando los mayores acabaron con las cajas de madera, también se apuntaron a la actividad de los nidos de barro.

El lunes llevaremos los nidos de barro al horno que nos presta la escuela municipal Rafel Marti de Viciana para cocerlos y los entregaremos a cada niño. En unos días procederemos a colgar los nidos de madera en lugares estratégicos del puerto.

Desde la AAVV queremos agradecer el entusiasmo mostrado por los vecinos que demuestra el deseo de una oferta cultural y lúdica cercana, una oferta que nos gustaría proponer todo el año, y para la cual necesitamos un local que servirá tanto de sede informativa como de lugar de reunión de los socios y socias a los que podremos proponer variedad de actividades. Confiamos en que las gestiones que está realizando el ayuntamiento se materialicen lo antes posible en un local para todos los socios.

Agradecemos también la colaboración del gobierno municipal de Burriana y especialmente a Bruno Arnandis, regidor de urbanismo y medioambiente que nos ha facilitado la logistica del taller sin ningún tipo de pegas así como la de la escuela municipal Rafel Marti de Viciana i al profesor de ceràmica Angel Igual. 

Mandamos un abrazo muy grande a Miquel (el ornitólogo) y a Amalia (alumna de la clase de cerámica) que no han dudado un segundo en ofrecernos su tiempo y sabiduría, y otro a Gabriel Ferrándis que a pesar de no haber podido asistir ha sido nuestra inspiración para esta actividad.

Podeis ver todas las fotos del taller en este álbum.