miércoles, 10 de febrero de 2016

Borriana es escollida per a la celebració de la XV Jornada de Portes Obertes d'Emergències


En les jornades, que es realitzaran aquest dissabte 13 de febrer, participen efectius dels diferents cossos de seguretat i emergències

Borriana acollirà la XV Jornada de Portes Obertes d'Emergències, després de ser escollida per a celebrar aquest esdeveniment que en cada edició recau en un punt de la Comunitat Valenciana, amb motiu de la commemoració del Dia Europeu del 112.
La jornada, dirigida sobretot als joves i organitzada per la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Borriana, es desenvoluparà aquest pròxim dissabte 13 de febrer en l'Avinguda Londres entre les 10 i les 18 hores.
En l'esdeveniment participaran efectius dels diferents serveis d'emergències, entre ells la UME (Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit), que realitzarà un important desplegament. L'assistència del personal psicològic d'Emergències de la Generalitat Valenciana, especialitzat a atendre a les víctimes i familiars de situacions traumàtiques, serà una de les principals novetats de l'esdeveniment.
En aquestes jornades, que comptaran amb la presència de quatre helicòpters (un de la Guàrdia Civil i tres de la Generalitat Valenciana), es van a realitzar demostracions vàries com a exhibició amb gossos antidroga o excarceracions en vehicles de mà del Consorci Provincial de Bombers.
Per la seua banda, Protecció Civil i la Policia Local de Borriana també han organitzat activitats per a donar a conèixer diferents aspectes del seu treball. L'Ajuntament de la localitat ha preparat cartells i tríptics per a donar difusió a l'esdeveniment, que seran repartits al llarg d'aquesta setmana en els diferents centres educatius.
Javier Gual, regidor de Seguretat, ha destacat que “l'elecció de Borriana per a acollir aquestes jornades ens va a permetre conèixer més d'a prop el funcionament d'aquests serveis d'emergències, que a Borriana es va poder comprovar de primera mà en la passada edició de l'Arenal Sound a causa de l'episodi de fortes pluges. En aquesta ocasió vam poder constatar la importància del treball coordinat i la seua efectiva intervenció”.